lørdag den 29. januar 2011

Anderledes træning.

Figaro og jeg har i dag trænet noget vi ikke plejer - el. noget vi ikke har lavet i lang tid, nemlig DcH træning. Mens Strauss levede trænede vi tit de forskellige øvelser, men det er ikke blevet til så meget, efter han ikke er her mere. Så i dag måtte det prøves. Jeg har altid haft den filosofi, at DKKs lydigheds træning igennem et helt hundeliv, kunne blive lidt kedeligt, så derfor har Figaro trænet lidt af DcH øvelserne - hen ad vejen. Da jeg fik Figaro, viste jeg faktisk ikke, om han også skulle være DcH hund, så spor og vov, vov blev tidligt lagt ind i hans alm. træning - og de hænger altså ved.
Fri ved fod - øvelserne i DKKs og DcHs program ligner hinanden, der er en lille forskel i sit, dæk og stå.
Apporten - nemmere i DcH, da hunden skal hente den og ikke dirigeres ud.
Spring - springet ser anderledes ud i DcH, det er et klatrespring.
Fremad - DKK har et felt, i DcH er der to pinde sat op, hvor hunden skal forbi baglinjen.
Men så kommer der lidt sjovere øvelser i DcH - frit søg, rundering el. eftersøgning og spor. Og i A-klassen - rundering til "død genstand". Rundering til "død genstand" syntes Figaro er vildt sjovt, han løber ud, dækker og gør - rigtig højt. Han er normalt ikke en gø hund, man hører ham meget sjældent sige vov, men det gør han altså her - HØJT! Frit søg - er også noget han elsker - han har ikke Strauss erfaring - men han kunne sagtens blive rigtig god, hvis vi trænede det lidt mere.
Spor - han har gået nogle små korte spor, men ganske få knæk - i dag gik han et lille et og det gik super flot, vi har dog endnu ikke genstand på.
Så hvis jeg gad, at bruge lidt mere tid på det, kunne han blive en ganske habil DcH hund - og hvem ved? måske prøver vi det en dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar