tirsdag den 3. august 2010

Strauss - du er sej!

I går aftes - for 1. gang i meget lang tid - et halvt år el. mere - trænede jeg DcH med Strauss. Diana, Marianne, Per og jeg havde aftalt, at nu skulle det prøves. Per og jeg har trænet lidt - men mere en alternativ eftersøgning - uden så meget løbe arbejde!
Strauss har efterveer efter den borrelia infektion han havde for et par år siden, så han halter - sommetider på de mærkeligste tidspunkter! Han kan halte efter en svømmetur - og så kan han sprinte, uden at halte. En uge efter kan det være omvendt! Så nemt at lave noget med ham - er det ikke!
Han er selvfølgelig fuldstændig genemcheket hos dyrlægen og han bliver jævnligt behandlet af en kiropraktor. Ifølge dyrlægen er han 100% sund - der er ingenting af finde, på hverken røntgenbilleder el lign. Helle (kiropraktoren) finder lidt - men det har alle aktive hunde! Og ikke noget hun ikke kan fjerne, med en enkelt behandling!
I den DcH klub, hvor jeg er medlem, har man ikke A og E træning - det må man klarer selv! I DcH programmet, har man brug for hjælp, når man skal  lave f.eks. eftersøgning - 1 el. 2 personer skal "ligge" gemt i skoven, el. krattet - det er altså ikke noget, man bare kan gå ud og lave selv - som man kan i f.eks. DKKs program. Programmet kræver også spor "marker" - de er lidt nemmere at finde, end et eftersøgnings område, især nu, hvor der bliver høstet rundt omkring!
Nu skal jeg altså i tænkeboks! Skal jeg prøve at træne videre med ham, el. skal jeg lade være? Jeg bliver også nødt til, hen over de næte par dage at se, om han halter - han lavede en fuld eftersøgning i går! Problemet er - at både Strauss og jeg  - syntes det er vildt fedt, at lave eftersøgning! Og det gik langt over forventning i går, han løb i flotte lige baner - selvom der ikke var "lige" baner! Han løb langt ud - han var bare sej! Okey - kondien kunne være bedre! - men det kan vi da gøre noget ved!
Vi sluttede af med "trækkere" - altså hvor figuranterne flytter sig ned gennem området - i takt med hundens løbebane!
Det var super hyggeligt igen at være sammen med mit "gamle" hold - vi ser ikke hinanden så tit mere. Diana og Per træner spor med deres hunde (de har begge 2) og Marianne er i schæferhunde klubben!
Tak for hjælpen alle 3 - og Per! han var sej, ham Sigurd!

1 kommentar:

  1. Super med Strauss ;-), det lyder sjovt og udfordrende,
    knus Mettte

    SvarSlet