lørdag den 4. juli 2009

Figaros debut i elite klassen.

I stegende varme havde vi, Figaro og jeg i dag vores debut i elite klassen.
Sanne, min veninden var sød at stå tidligt op, og kører med, mest for et dulme mine nerver lidt. Indrømmet - jeg var nervøs! Jeg plejer ALDRIG at være nervøs, men det ramte mig altså denne gang. Det er ikke en god kombination at være helt "ny" i elite klassen og så være nervøs samtidig. Jeg havde håbet på, ikke at være den første på banen - men det var jeg.
Vi skulle begynde med fællessit og dæk og i min lidt nervøse tilstand, troede jeg vi skulle begynde med en dæk (det gør man altid i klasse 3) men, det skulle vi ikke - så jeg fik slet ikke givet Figaro en sit/bliv kommando, jeg gik bare - og han gik med. Her fik vi så et nul. I dækken lå han pænt - han kan godt ligge og rulle over på den ene side - her fik vi 8,5. I fri ved ved fod gik det ok - og vi fik 8,5. I "firkanten" mistede vi stå - han satte sig. Jeg fik at vide bagefter, at jeg gik for langt uden om keglerne - noget man jo skal lærer (det gør vi ikke næste gang). I indkald med stå og dæk, løb han lidt for langsomt fra stå og lagde sig - næsten - ned, inden jeg fik knaldet dæk kommandoen af - vi fik 8,5. I feltet løb han flot ud til keglen og videre ud til feltet, men valgte at løbe ind fra siden og jeg måtte sige dæk et par gange - her fik vi 7.
Apporten!!!!! som vi har øvet og øvet!!!!! Han løb ud til keglen og hurtigt ud til apporten - men ville ikke tage den op, før jeg havde sagt apport et par gange (dommeren sagde bagefter, at jeg skulle ha` været lidt mere bestemt, da jeg sagde apport) vi fik 0. I springet taber han apporten på tilbage vejen, men samler selv op - vi fik 6.
Næseprøven!!!! noget som næsten aldrig har slået fejl! Han løber forbi klodserne, får en ekstre kommando - og hvad gør jeg????? træder et skridt frem!!!!! (KVAJ) han samler den rigtige op. Jeg får også en lille skideballe af dommeren!!!!!! Vi får 0.
I stillingskift er en damehund, som Figaro er meget glad for - oppe i en klasse 2 i ringen ved siden af - og han slår helt fra. Han får ikke alle skiftene og vi - får 0.
Men alt i alt er jeg tilfreds, det var stinkende varmt, han er ung og jeg er uerfaren i elite klassen. Vi skal være der, resten af Figaros liv, så vi træner glade videre og glæder os til næste gang - hvor jeg "måske" er blevet lidt klogere.

2 kommentarer:

  1. Tillykke med jeres debut i eliteklassen :-) Jeg syntes det lyder som en rigtig flot debut i har haft!

    KH Helle, Cookie og Doggie

    SvarSlet
  2. Hej Pia
    Tillykke med debuten :o)
    Jeg mener ikke at det er løsningen, at være 'bestemt' over for Strauss. Han er en blød hund og det med det jeg har set til ham (selv om det er længe siden, at vi har trænet sammen), så får bestemthed ham bare til at blive usikker. Dommere har tit en mening - uden at kende hunden!!!!
    Det lyder som om, at det gik fint og at nerverne bare skal under kontrol :o)

    SvarSlet